Cameleon lakspuiterij combineert innovatief vermogen met gedegen vakmanschap

 

Met een jarenlange ervaring als werknemer bij interieur-spuit-bedrijven als basis, startte Laurens van den Heuvel in juli 1999 Cameleon lakspuiterij aan de Hub van Doorneweg in Deurne. In zijn eigen onderneming kon Van den Heuvel tegemoet komen aan zijn geweldige drang naar perfectie. "Ik zag gewoon dat veel zaken veel beter konden", zo verklaart Van den Heuvel zijn keuze voor het zelfstandig ondernemerschap."

Cameleon lakspuiterij is sindsdien met name actief in het marktsegment van de interieur- en standbouw. Daarnaast werkt het bedrijf veel voor de pretparkindustrie. De achtbaankarretjes in de Efteling, maar ook attributen in grote attractieparken in de hele wereld: de vrolijke uitstraling wordt pas verkregen als in de bedrijfshallen in Deurne de kleurige laklaag wordt aangebracht. Soms op duidelijke aanwijzingen van de opdrachtgever, steeds vaker echter wordt een beroep gedaan op het inlevende vermogen en de artisticiteit van de Cameleon medewerkers.

Milieu-ontlastend
Cameleon lakspuiterij heeft in korte tijd naam gemaakt door een uiterst innovatieve en flexibele werkwijze, waarbij de vraag van de klant altijd centraal staat. Om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de steeds strenger wordende milieueisen, werkt Van den Heuvel constant aan milieu-ontlastende productiewijzen en maakt hij zoveel mogelijk gebruik van milieuvriendelijke materialen. "Je moet de intentie hebben om ook echt aan de toekomst te denken, dan kun je veel bereiken", aldus de ondernemer. Een van de exponenten van het innovatieve vermogen van Cameleon is zonder twijfel de ontwikkeling van een mobiele spuitinrichting. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld winkelinterieurs in korte tijd compleet en op locatie aan te passen. Dure en tijdrovende handelingen worden daardoor voorkomen. Met een goede afzuiginstallatie en door gebruik te maken van zeer lage emissiepompen, kan in korte tijd en zonder al te veel ongemak, een prachtig resultaat bereikt worden.

Specialistische kennis
De grote specialistische kennis die Laurens van den Heuvel en zijn medewerkers in huis hebben, heeft geleid tot een aantal zeer specifieke restauratieopdrachten. Denk bijvoorbeeld aan meubelstukken die zoveel als mogelijk in hun authentieke staat teruggebracht moeten worden. Met zelf ontwikkelde en samengestelde beitsen en eveneens zelfontwikkelde technieken, kan Cameleon lakspuiterij ook deze opdrachten tot een goed einde brengen. Ook is een eigen procédé ontwikkeld voor het spuiten van alle kleuren op glas. Met de mogelijkheid om ca. 30.000 kleuren op alle soorten glas te spuiten, behoort Cameleon tot de absolute top van ons land.

Cameleon lakspuiterij is zijn naam waardig. De veelzijdigheid van kleur en vooral het grote aanpassingsvermogen maken van Cameleon een flexibele en prettige partner. 
Website door TARGET visuele communicatie